Цветът на 2020-та съчетан със сватбата ни

Вече официално цветът на 2020-та година е класическо синьо – обяви Pantone.

Компанията твърди, че нюансът е „вечен и траен оттенък, елегантен в своята простота“, добавяйки, че наподобява цвета на небето привечер. И докато Pantone описва нюанса, който е по-тъмен от небесносин, но по-светъл от синьото в полунощ – с описание като „спокоен“, техните разсъждения за избора на любим цвят като син, особено след живи и искрящи нюанси като Living Coral и Ultra Violet в предишни години, са съвсем прости: Това е универсалният любимец! „Живеем във време, което изисква доверие и вяра. Именно този вид постоянство и увереност се изразява от PANTONE 19-4052 Classic Blue, солиден и надежден син оттенък, на който винаги можем да разчитаме “, каза Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Института за цветове Pantone. Ето няколко идеи как да съчетаем класическото синьо в нашата сватба:

1. Покани

Създайте празнично настроение още преди сватбата. Класическото синьо е достатъчно дълбок нюанс, който може да използвате за фон на вашите сватбени покани. За още по-изискан привкус, модните гурута препоръчват съчетаването му със сребърен цвят.

2. Обувки

Елегантното класическо синьо съчетано във велурени платформи на висок ток би било невероятно изискан завършек на сватбената ви визия. Или с бяло: раирани синьо-бели акценти винаги ще са модерни!

3. Костюм

През 2020 година ще се продължи тенденцията мъжете да носят различни вариации на синия цвят в деня на сватбата си. Нюансите започват от студено сиво-синьо до небесно сини костюми. Забележете на сватбените фотографии как мъжете носещи тези цветове винаги се открояват.

4. Букет

Букетът е важен аксесоар, без който никоя булка не може. Може да прибавите цветя в класическото синьо на 2020 г. (горски и полски цветчета, зюмбюли, лалета за нежност), които ще се съчетаят прекрасно с бялата рокля, а в същото време ще контрастират на сватбените снимки.

5. Цветно осветление

Цветът на 2020-та

Както може би вече знаете, цветното осветление става все по-популярно при сватбите в България. Обикновено се включва при първия танц на младоженците на дансинга. Особено ефектно се получава, когато на заден план се добавят бели неонови фигури с формата на сърце.Стилно и изискано, а в същото време така класическо и семпло. Не е ли мечтата на всяка жена?

6. Бижута

Бижутата на булката обикновено са дискретни и проблясват леко на фона на бялата рокля. Всяка булка може да избере между тази изисканост и по-цветните и ярки бижута, избирайки благороден метал с камък в цвета на 2020 г. Красивите камъни и минерали в класически син нюанс са: сапфир, корунд, т.нар. африкански танзанит, берил, прекрасният син диамант. Разбира се, с ръчно изработени бижута със сини нюанси също може да изглеждате елегантни и бляскави, стига да ги съчетаете правилно.

7. Украса в ресторанта

Сини цветя, сини салфетки, сини свещи, сини балони, съчетани с бялото, което ще е основният фон, е начинът да вмъкнем най-новия цветен тренд на сватбения ден. Има едно условие: Classic Blue неслучайно е наречен „солиден и надежден син оттенък“. Той не е тъмносин, но притежава достатъчно дълбочина, за да помрачи обстановката, ако прекалите с него. Поставете по „щипка“ и не забравяйте да добавите сребърни нюанси!

8. Украса и стил на сватбения автомобил

Цветът на 2020-та

Ако сватбеният ви автомобил не е в класическо синьо, което можем да определим и като залезно синьо, добавяме този нюанс в украсата. Букетите, сватбените ленти и евентуално балоните, с дискретни сини акценти, изглеждат много красиво. Един голям букет в задната част на автомобила и малки букетчета отстрани, надпис „Just Married“, панделки. Изберете едно от предложенията, за да не изглежда автомобилът ви кичозно.

9. Подаръци за гостите/сувенири

Днес сватбените сувенири могат да се изработят в невероятно разнообразни визии. Тюлените торбички с дребни сладкиши, бонбони, ориз, жито, листенца от цветя и монети, които се посипват върху младоженците, е първият красив спомен, който гостите запазват. Поставете вътре наситено сини бонбони и сладкиши, и бял тюл с няколко капки синьо.При приемане на сватбени поздравления синият цвят може да украсява бонбониерата или да изберете ръчно изработени сладкиши в този цвят. В ресторанта имате възможност за най-голямо разнообразие в аранжирането на подаръци: независимо дали изберете кутийки, малки букети с цветя, тематични фигурки, ароматни свещи, класическият син цвят трябва да е достатъчно малко, за да не изглежда масата мрачна и достатъчно много, за да бъде забелязан.

10. Вратовръзката на младоженеца

Споменахме, че тенденцията в мъжките костюми е в различни нюанси на синьото. Изберете PANTONE 19-4052 Classic Blue за основен цвят на костюма и вратовръзката ви. Ако се спрете на светлосив и дори бял костюм, вратовръзка в класическо синьо или цветя в Classic Blue, са стилно допълнение.

11. Роклите на шаферките

Цветът на 2020-та

По традиция булката е в снежнобяла рокля, нерядко украсена със сребристи цветя, камъчета, дантела, понякога изпъстрена с някой цветен акцент, но шаферките почти винаги са “ цветни“, а роклите и украшенията по тях (сватбени цветчета, шноли, фиби, венчета и т.н.) са в тон със сватбената украса. Добрият вкус предполага не повече от два цвята в сватбената украса. Защо това да не са бяло, сребърно или слонова кост с класическо синьо? Дълга сребриста (или слонова кост, защото бялото е патент на булката) рокля с колан, обувки, цвете в син цвят или къса рокля в Classic Blue със светли акценти? Вариантите за дизайн са наистина много.

12. Заря

Сватбената заря… Едва ли има момент от сватбата – освен първата целувка и първия танц – който да създава такава емоция за тържество, щастие, израз на любов и зараждане на ново начало. Празничните фойерверки ще изглеждат невероятно в Classic Blue, особено ако са на фона на полусмрачено небе, при залез слънце, а и през нощта. Отново съчетанието със сребърно и в случая – златисто, е много ефектно.

13. Сватбена торта

Сватбеният сладкиш днес може да изглежда като сладкиш, но и като всичко останало, за което се сетите. Ако все пак заложите на класическа сватбена торта на няколко етажа, украсете я! Фигурките на булка и младоженец може да са облечени досущ като вас. Можете да разположите винаги сполучливите цветчета по етажите, надпис, да поръчате торта с глазура в Classic Blue нюанс или с блатове в класическо синьо.


Разгледайте още снимки: Сватбена Фотография
Цени за Сватбена Фотография: Цени Сватба
No Comments